Mezhep
anlamı isim, din b. (***) Arapça meẕheb 'Mezhep' 1 kelime ve 6 harften oluşmaktadır.
- Kur’an-ı Kerim, Bir dinin görüş, yorum ve anlayış ayrılıkları sebebiyle ortaya çıkan kollarından her biri.
- Sosyal Bilgiler, 1-Bir dinin, anlayış ve görüş ayrılıkları dolayısıyla ortaya çıkan, belirli kuralları, kendi içinde tutarlı inanç ve davranış bütünlüğü bulunan büyük kollardan her biridir.
2-Bir dinin farklı görüş, yorum veya anlayışlarıyla ortaya çıkan kollarından her biri.
"Hanefilik, İslam dinindeki mezheplerden biridir." - Tarih, Bir dinin, anlayış ve görüş ayrılıkları dolayısıyla ortaya çıkan, belirli kuralları, kendi içinde tutarlı inanç ve davranış bütünlüğü bulunan büyük kollardan her biridir.
- Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, 1- Bir dinin görüş, yorum ve anlayış ayrılıkları sebebiyle ortaya çıkan kollarından her biri. Kendi içinde tutarlı bir metot ve düşünce sistemine sahip itikâdî ve amelî görüş.
2- Gidilecek yol, gidilecek yer, görüş, doktrin, akım, gitmek ve takip etmek. - Osmanlıca, Bir dinin görüş ve anlayış ayrılıkları nedeniyle ortaya çıkan kollardan her biri.
- isim, din b. (***) Bir dinin görüş, yorum ve anlayış ayrılıkları sebebiyle ortaya çıkan kollarından her biri"Anasının hatırasına bu derin hürmet, ömrünün sonlarına doğru, babamda âdeta bir mezhep hâlini almıştı." - Y. K. Karaosmanoğlu
- Anlayış, görüş
- Öğreti
Mezhep ile ilgi cümleler (0)
"mezhep" ile ilgili cümle görmek istiyorsan, aşağıdaki "Cüme Ekle" butonuna basarak şansını deneyebilirsin.
Atasözü, deyim ve birleşik fiiller'de mezhep -
geniş mezhepli : sıfat Mezhebi geniş
-
mezhebi geniş : sıfat Namus konusunda aşırı hoşgörülü davranan (kimse), geniş mezhepli"Mezhebi ne kadar geniş olursa olsun, evinin içinde böyle bir münasebete nasıl göz yumar?" - P. Safa